![]()
|
گزارش کار آزمایشگاه بیوشیمی عمومی-تست مولیش و بندیکت
Download
رمز: (www.glsg.samenblog.com) (با حروف کوچک)
محلولسازی

روش ساخت محلول با غلظت معین
بسیاری از واکنشهای شیمیایی تنها در محیط آبی قابل انجام هستند و برخی دیگر در محیط آبی بهتر انجام میشوند و در نتیجه باید اجزای واکنش در آب یا حلال دیگری حل شود. دلیل این امر جنبش مولکولهای مایعات و تراکم خوب آن است که باعث میشود احتمال برخورد مولکولهای دخیل در واکنش زیاد شود و واکنش بهتر و سریعتر انجام شود.
احتمالاً در تصاویر قدیم، کیمیاگران را دیدهاید که مشغول ساختن محلولهای گوناگون و رنگارنگ هستند.

محلولسازی شامل حلشدن یک مادهی حلشونده (جامد، مایع، گاز) در یک مایع حلال است. حلال میتواند آب یا هر مایع دیگری باشد که قابلیت حلکردن حلشونده را داشته باشد. برای انجام آزمایشهای علمی لازم است مقدار دقیق حلشونده در حلال معلوم باشد. تیترسنجی، واکنشهای خنثیسازی و واکنشهای اکسیداسیون و احیا از جمله مواردی هستند که با محلولسازی سروکار دارند.
معرف تیمول فتالئین : 0.4 گرم تیمول فتالئین را در 600 میلی لیتر اتانول حل نموده و سپس 400 میلی لیتر آب مقطر اضافه نموده و محلول را هم بزنید تا یکنواخت شود و اگر رسوبی در محلول وجود داشت آنرا صاف نمائید.
معرف متیل اورانژ : 0.5 گرم معرف را در یک لیتر آب مقطر حل نمائید.
اسید کلریدریک 0.1 نرمال : 8.28 میلی لیتر اسید کلریدریک غلیظ را به حجم یک لیتر برسانید. یا یک عدد تیترازول 0.1 نرمال به حجم یک لیتر برسانید.
اسید کلریدریک 1 نرمال : 82.8 میلی لیتر اسید کلریدریک غلیظ را به حجم یک لیتر برسانید یا یک عدد تیترازول 1 نرمال به حجم یک لیتر برسانید.
محلول آب مقطر اسیدی : 20 میلی لیتر اسید کلریدریک را با 500 میلی لیتر آب مقطر مخلوط نمائید.
اسید کلریدریک 5 درصد : به ازای هر 5 میلی لیتر اسید کلریدریک، 95 میلی لیتر آب مقطر اضافه نمائید.
اسید کلریدریک 99+1 : به ازای هر یک میلی لیتر اسید کلریدریک، 99 میلی لیتر آب مقطر اضافه نمائید.
محلول اسید نیتریک 0.1 نرمال : 6.9 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ را به حجم یک لیتر برسانید.
محلول 0.1 نرمال سود : 1 گرم NaOH جامد را در آب مقطر حل نمـــوده و در یک بالن ژوژه 250 میلی لیتری به حجم برسانید.
محلول 10 گرم در لیتر سود : 10 گرم سود جامد را در آب مقطر حل نموده و به حجم یک لیتر برسانید.
محلول 4 نرمال KOH : مقدار 250 گرم KOH جامد را در آب مقطر حل نموده و به حجم یک لیتر برسانید.
محلول کلرور استانو : مقدار 5 گرم SnCl2.2H2O را در ده میلی لیتر اسید کلریدریک غلیظ حل نموده و حجم را با آب مقطر به 100 میلی لیتر برسانید. محلول را جوشانده تا رنگ آن شفاف شود، سپس مقداری قلع فلزی به آن اضافه کنید.
محلول دی کرومات پتاسیم 0.05 نرمال : یک عدد تیترازول 0.1 نرمال را به حجم دو لیتر برسانید یا جامد آن را بمدت 2 ساعت در اون در حرارت 120 خشک نموده و 2.4516 گرم را در آب مقطر حل کرده و حجم را به یک لیتر برسانید.
محلول نیترات نقره (جهت شناسائی حضور کلر و برای اطمینان از شستشوی رسوبات) : 17 گرم نیترات نقره را در آب مقطر حل نموده و حجم را به یک لیتر برسانید.
محلول نیترات آمونیوم 20 گرم در لیتر (NH4NO3) : مقدار 20 گرم نیترات آمونیوم را در آب مقطر حل نموده و حجم را به یک لیتر برسانید. محلول باید در حضور معرف متیل رد با آمونیاک تا پیدایش رنگ زرد خنثی شده باشد.
محلول 0.01 نرمال : EDTA یک عدد تیترازول 0.1 نرمال EDTA را به حجم ده لیتر برسانید. یا 37.224 گرم از نمک (Na2H2Y.2H2O) خالص را که در اون در حرارت 80 درجه سانتیگراد خشک شده است وزن نموده و به حجم ده لیتر برسانید.
محلول بافر : (PH=10) مقدار 50 گرم کلرور آمونیوم را در آب مقطر حل نموده و 550 میلی لیتر NH3 غلیظ اضافه نموده و به حجم یک لیتر برسانید.
کلرور باریم 100 گرم در لیتر : مقدار 100 گرم BaCl2.2H2O را در آب مقطر حل و به حجم یک لیتر برسانید.
محلول نیترات نقره 0.05 نرمال : 8.4938 گرم نیترات نقره را که قبلا در اون در حرارت 105 درجه سانتیگراد حداکثر بمدت یک ساعت قرار داده شده را در آب مقطر حل نموده و حجم را به یک لیتر برسانید. همچنین می توانید یک عدد تیترازول 0.1 نرمال را به حجم 2 لیتر برسانید.
محلول سازی :
محلول سازی یکی از متداولترین و در عین حال دقیق ترین کارهایی است که در آزمایشگاه انجام میشود. محلول سازی به معنای ساختن محلول مورد نظر و لازم از محلولهای استاندارد میباشد.
محلولی را استاندارد می گویند که در آن ، رابطه بین مقادیر ماده حلشده و محلول یا رابطه بین مقدار ماده حلشده و حلال بنحوی معلوم باشد. با معلوم بودن مقدار ماده حلشونده و مقدار حلال تشکیل دهنده محلول ، غلظت محلول مشخص میگردد. بسیاری از واکنشها در حالت محلول انجام میشوند و محاسبههای کمی برای اینگونه واکنشها بر مبنای غلظت آنها صورت میگیرد. برای بیان غلظت ، روشهای گوناگونی وجود دارد و محلولهای استاندارد را براساس غلظت بیان میکند.
محلولهای استاندارد کاربردهای زیادی دارند، از جمله در تجزیه های تیترسنجی (تیتراسیون) ، واکنشهای خنثی شدن و واکنشهای اکسیداسیون-احیا و…
برای محلول سازی باید ابتدا با واحدها و روش های بیان غلظت یک محلول، آشنایی کامل داشته باشید:
ادامه مطلب...
کتاب حاضر در واقع دایره المعارفی است تمام رنگی از تمام ابزار, مواد و دستگاه های آزمایشگاهی مورد استفاده در آزمایشگاه های تشخیص طبی, زیست شناسی, شیمی و حتی فیزیک که تک تک توسط تیم بی بوکس دات آی آر جمع آوری و بصورت یک فایل منسجم منتشر شده است.
این مجموعه ی ارزشمند میتواند مورد استفاده ی تمام رشته های مرتبط با آزمایشگاه قرار گیرد من جمله, رشته های گروه زیست شناسی مثل: ژنتیک, بیوشیمی, سلولی مولکولی, میکروبیولوژی, زیست فناوری یا بیوتکنولوژی, فیزیولوژی جانوری و گیاهی و ... , رشته های گروه شیمی مثل: شیمی آلی, شیمی تجزیه, شیمی دارویی, شیمی معدنی و ... و رشته های گروه های فیزیک.
جهت سهولت کار شما عزیزان, علاوه بر قرار دادن دایره المعارف وسایل آزمایشگاهی بصورت یک فایل یکپارچه 32 مگابایتی برای دانلود در پایین صفحه, در این قسمت به اختصار تمام وسایل آزمایشگاه را بررسی مینماییم تا بتوانید به سرعت نگاهی گذرا به تمام وسایل آزمایشگاه و کارگاهی بیندازید و با آن ها آشنا شوید و در صورت نیاز داشتن اطلاعات اضافی و تکمیلی به همراه عکس فایل ضمیمه را دانلود نمایید.
دانلود درادامه مطلب...
آزمایش قانون بقای جرم دانلود
آزمایش تعیین سختی آب دانلود
آزمایش تیتراسیون اکسیداسیون-احیادانلود
آزمایش تیتراسیون اسید و باز دانلود
جهت مشاهده آزمایشات علوم پایه(ریاضی،فیزیک،زیست شناسی وزمین شناسی وشیمی) روی هر عنوان کلیک نمایید سپس آزمایش مربوطه را روی کامپیوترخود ذخیره وآن را اجرا نمایید. امیدوارم از این فعالیت نهایت استفاده را برده باشید.
گزارشکار کامل آزمایشگاه شیمی عمومی ۲ به همراه پاسخ سوالات آزمایشها
1- گزارشكار تيتراسيون اسيد و باز
2 - گزارشكار اكسيد اسيون - احيا
3- گزارشكار قانون بقاي جرم
4- گزارشكار تعيين سختي آب
5- گزارشكار تعيين اكي والان فلز
6- گزارشكار تعيين جرم ملكولي مايعات فرار و گازها
7- گزارشكار تعادلهاي شيميايي
8- گزارشكار سرعت واكنشهاي شيميايي
برای دریافت گزارش کار بر روی لینک زیر کلیک کنید