جزوه تالوفیت ها (بخش هفتم/ معرفی زیگومایکوتینا و آسکومایکوتینا)

آخرين ارسال هاي تالار گفتمان
  • نویسنده :
  • دوشنبه 21 مهر 1393 ساعت: 18:13
  • بازدید: 400
  • تالوفیت ها

    جزوه تالوفیت ها (بخش هفتم/ معرفی زیگومایکوتینا و آسکومایکوتینا)

    تالوفیت یعنی چه؟ درعلم گیاه شناسی تالوفیت شامل بررسی و شناخت جلبک ها و قارچ ها و گلسنگ ها می باشد.
    واژه تالوفیت از دو کلمه Thallus و phyta تشکیل می‌یابد که در منابع فارسی تحت عنوان تال ‌داران یا ریسه داران آورده شده است. در گیاهان تال‌‌دار پیکره گیاه در ریشه و ساقه و برگ متمایز نشده است و بافتهای آوندی وجود ندارد. گامتها دارای دیواره سلولی بوده و تخم تا زمانی که در داخل دستگاه زایشی ماده محصور است به جنین پرسلولی مبدل نمی‌گردد.بسیاری از محققین با قرار دادن جلبکها و قارچها در یک گروه توافق ندارند. ولی در سالهای اخیر روابط فیلوژنیکی بین قارچها و جلبکها مشاهده شده است.
    دانشمندی به نام اندلیچر در سال 1836 ، قارچها ، جلبکها و گلسنگها را در یک گروه گیاهی به نام تالوفیتها قرار داد. در سال 1886 دانشمندی به نام ایشلر تمام عالم گیاهی را در چهار شاخه بریوفیتها (هپاتیکها و خزه‌ها)،تالوفیتها (قارچها ، جلبکها ،گلسنگها) ، پتریدیوفیتها ، اسپرماتوفیتها قرار داد.

    زیر شاخه زیگومایکوتینا
    قارچهای این گروه نیز جزء قارچهای پست بشمار می‌آیند و ریسه یا هیف آنها فاقد دیواره‌های عرضی (سپتا) است. تولید مثل غیر جنسی توسط هاگهای غیر متحرکی انجام می‌شود که معمولا در کیسه‌ای به نام اسپورانژیوم بوجود می‌آیند. تولید مثل جنسی توسط آمیزش دو گامتانژ صورت می‌گیرد. کیسه‌ای به نام اسپورانژیوم بوجود می‌آیند. در این حالت اندامهای جنسی دیده نمی‌شوند. هیف یا ریسه‌های رویشی ، گامتانژ را بوجود می‌آورند. این قارچها اغلب خاکزی هستند و غیر از خاک بر روی مواد قندی مانند نان و مربا و غیره زیست می‌کنند.
    زیر شاخه آسکومایکوتینا
    این گروه دارای ریسه یا هیف با دیواره‌های عرضی (سپتا) هستند. این قارچها جزء قارچهای عالی بشمار می‌آیند. در نتیجه تولید مثل جنسی ، هاگهایی به نام آسکوسپور در درون کیسه‌هایی به نام آسک تولید می‌کنند. کیسه‌های آسک حاوی آسکوسپورها ، اغلب توسط پوششی به نام آسکوکارپ احاطه می‌شوند. آسکوکارپها به شکلهای مختلف بسته ، نیمه باز و باز وجود دارند.
    رده بندی این گروه بر اساس نوع آسکوکارپ صورت می‌گیرد. مخمرها یا بوزکها فاقد آسکوکارپند. در این قارچها تولید مثل غیر جنسی اغلب توسط هاگهایی به نام کونیدیا انجام می‌شود که بر روی هیفی موسوم به کونیدیوفور قرار می‌گیرند ولی مخمرها یا بوزکها که ساختار تک یاخته‌ای دارند به روش تقسیم دوتایی و یا جوانه زدن تولید مثل غیر جنسی انجام می‌دهند.

    در اینجا جزوه پاورپویینت درس تالوفیت ها بخش هفتم در 49 صفحه برای شما عزیزان قرار داده شده است.

     

     

     لینک دانلود مستقیم فایل در 49 صفحه

    حجم فایل: 4.81 مگابایت

    تالوفیت ها

    دسته بندی : جزوات ,تالوفیتها,
    مطالب مرتبط
    بخش نظرات این مطلب

    کد امنیتی رفرش